Vila Museu in La Vila Joiosa (Alicante)

Tip van Lieva.

Wij waren in Benidorm en maakten uitstappen. Valencia blijft een mooie bestemming als korte citytrip. We bezochten ook Murcia & Elche & Alicante: allen goed voor een daguitstap. Guadalest kan je gewoon met lijnbus doen, daar hoef je geen excursie voor te boeken. Altea bereik je met openbaar vervoer en je kan er mooi wandelen.

Wat ons verbaasde is een gloednieuw museum van Villajoyosa (vlakbij Benidorm, met openbaar vervoer). het museum heet "Vila Museu" .
Het museum is gewijd aan Romeinse vondsten en is ongelooflijk goed toegankelijk. Op ieder verdiep staat een grondplan in reliëf van dat verdiep. De toiletten voor dames en heren hebben telkens een logo in zwart/wit en in reliëf.
Heel het museum door staan objecten om te voelen, bijvoorbeeld een Romeinse vaas staat in een glazen kast en ernaast is een 3D print in plastiek met de tekening die op de vaas staat. Echt een aanrader en volgens mij ook goed te doen als je bezoekt zonder begeleider. Bovendien erg vriendelijke mensen aan het onthaal.

 

Voorstelling van Romeinse soldaten.

 

Hoe goed vond je deze reistip?: 
Nog geen stemmen