Turkije: rijk aan ervaringen

De Hagia Sophia moskee in volle glorie, tussen bloemen en planten.

 

Reisorganisaties

Toegankelijk Turkije

Accessible Turkey organiseert vakanties op maat voor reizigers met een beperking. Ook toegankelijke arrangementen, hulpmiddelenverhuur en aangepast vervoer zijn beschikbaar.

Rolstoelvakantie

Sinds 2011 regelt "Rolstoelvakanties in Turkije" een vlotte transfer van vliegveld naar hotel, rolstoelvriendelijke hotels met aangepast sanitair en allerlei uitstappen vanuit de regio Istanbul-Bodrum en Antalya. Ook duik- en muziekreizen zitten in de aanbieding. Hulpmiddelen als een tillift of in de hoogte verstelbare bedden (hoog/laagbed) kunnen geregeld worden. Deze reisdienst is verbonden met Always ANB Travel.

Dialyse

Wil je als dialysepatiënt genieten van een onbezorgde vakantie in Turkije? Neem dan eens een kijkje op www.corendoncare.com. Corendon Dialysereizen (vroeger ENVY) heeft sinds 2003 ervaring met deze specialisatie. Corendon organiseert in Turkije trouwens ook reizen met dolfijntherapie.

Alanya

Het Belgisch-Turkse Dts Turkey organiseert vakanties in de omgeving van Alanya en stemt zijn aanbod af op toeristen met een beperking. Zo worden ondermeer excursies voorzien met uitleg in het Nederlands (ook schriftelijk) en verblijf in een hotel, geschikt voor wie minder goed te been is.

Meer info over georganiseerd reizen krijg je hier.

Heb jij tips over toegankelijk reizen naar Turkije? Laat het weten.