Hotel Cornelia de Luxe (Belek, Turkije)

Tip van Veronique: Verblijf van 17 tot 24 januari 2015 in all-inclusive -  Vlucht vanuit Brussel op Antalya met Corendon. Ik ben rolstoelgebruiker maar kan nog met assistentie een paar passen doen en enkele trappen nemen. Zowel de receptie, het restaurant en de bars zijn volledig rolstoeltoegankelijk zonder hulp van een derde.

Er zijn verschillende heel ruime en luxueuze rolstoeltoegankelijke kamers die zowel qua kamer zelf, als de twee afzonderlijke grote boxspringbedden en de badkamer volledig toegankelijk zijn. De bedden zijn zeer hoog. De deuren naar de kamer en de badkamer zijn zeer breed.  De lavabo is onderrijdbaar en de spiegel staat schuin zodat je perfect kunt zien.  Het toilet is hoog en er is een vaste stang en een opklapbare. Je kunt je rolstoel gemakkelijk naast het toilet parkeren.  In de inrijdouche zijn diverse handgrepen en ook een ruim houten opklapbaar stoeltje. Er is een dun richeltje dat belet dat het douchewater in de badkamer vloeit. De ingang naar de douche is heel breed en sluit af met een douchegordijn. In de douchecel hangt een noodtelefoon.  Er is ook een mooi klein balkon waar ik met de rolstoel wel op geraakte maar wegens de richel er niet zonder wat hulp afgeraakte. Het enige kleine nadeel was het vasttapijt in de kamer waardoor het rijden eerder stroef verliep.

Overal elders in het hotel waren marmeren vloeren. Er was een zeer groot tot 28°C verwarmd binnenzwembad waar je van het binnengedeelte naar het buitengedeelte kon zwemmen. Het zwembad kon je via de bar of de receptie via een breed maar redelijk steil hellend vlak bereiken. Zelf had ik hierbij hulp nodig maar er zijn overal bereidwillige helpende handen. In het zwembad plaatste ik de rolstoel tot tegen twee stangen van de rechte klassieke zwembadtrap en stapte zo het bad in.  De diepte is overal 1m40 en er zijn overal ligzetels en badhanddoeken die je naar believen kunt nemen.  In het zwembadgedeelte zijn geen toiletten.  Je moet dus, als je een rolstoelaangepast toilet nodig hebt, via het hellend vlak terug naar boven rijden (hulp nodig), door de bar rijden en daarnaast bevindt zich het toilet.  Indien je een gewoon toilet kan gebruiken, heb je geen hellend vlak nodig en ben je direct aan de toiletten. Er zijn ook diverse overloopzwembaden buiten.  Die kun je ook bereiken via hetzelfde hellend vlak als dat om naar het binnenbad te gaan.  Eenmaal buiten is er ook een zeer ruim gehandicaptentoilet maar je moet er wel via een redelijk steil hellend vlak naartoe. 

Het smalle strand is naar het schijnt ook via zo'n hellend vlak te bereiken maar dit heb ik zelf niet gezien.  In het restaurant zijn de tafels onderrijdbaar. Het eten is zeer lekker en gevarieerd.  De all-inclusive formule is zeer uitgebreid en bevat ook verse fruitsappen en buitenlandse alcoholische dranken. Het hotel oogt heel fris en modern en de liften zijn zeer ruim.  De disco is niet rolstoeltoegankelijk. Van de welnessfaciliteiten heb ik geen gebruik gemaakt dus kan ik niet zeggen of die al dan niet toegankelijk zijn. Voor meer info en foto's mag u me steeds contacteren.

Hoe goed vond je deze reistip?: 
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)