Romein, Galliër of Oude Griek: welkom in Parc Asterix! (Frankrijk)

Asterix, Obilix en een menhir met een strik rond.

Geschreven door Karmen - ik ging gisteren met 3 vrienden voor de derde keer een dagje naar Parc Asterix. Het park kom je voorbij op de snelweg richting Parijs, nog voor luchthaven Charles De Gaulle, maar nog weinig Belgen rijden daar eens af om dit mooie themapark te bezoeken. Dit park is opgebouwd rond de Galliërs met Asterix & Obelix, de Romeinen met Jules César, de Vikingen, de Oude Griekse Mythes en Egypte. Een prachtig park met een typisch Frans karakter. Er hangt een gezellige familiesfeer. Het park kent tal van hele fijne attracties voor elk wat wils. Er zijn ook dagelijks een vijftal verschillende shows te zien. Een aanrader!

Nu het eens over de toegankelijkheid hebben.

Als je het park binnenkomt, ga dan eerst naar de Accueil om een armbandje te halen voor de attracties. Je krijgt dan een foldertje mee met de vereisten per attractie. Je kan dit enkel bekomen als je een erkende handicap hebt van 80% of meer en je dit terplaatse kan aantonen. De alternatieve ingang is meestal langs de uitgang van de attractie. Dit jaar is er jammer genoeg iets veranderd. Vorig jaar mocht je met gelijk welke beperking langs de uitgang instappen, nu hebben ze daar ook een pas Rapidus uitgevonden, die mensen kunnen kopen als ze niet willen aanschuiven en nu word je vaak langs de ingang van die pas gestuurd als je goed kan lopen. Het nadeel is dat die ingangen veel trappen bevatten, omdat je vaak met een brugje dan over de baan heen gaat en zo toch aan de kant van de andere bezoekers moet instappen. Ons gezelschapje waren 2 bijna blinde personen en 2 begeleiders en wij vonden de trappen toch niet altijd zo makkelijk. Je mocht wel zonder discussie in elke attractie, dus dat was wel fijn. Je moet altijd je foldertje afgeven en de attractiebediener schrijft daarop het uur dat je aan z'n attractie langskwam, maar het was geen probleem om na 4u nog eens dezelfde attractie te bezoeken. Het moeilijkste waren de boomstammen en het spookhuis, want daar moet je vanuit stilstand in een rijdend/varende karretje/menhir stappen. Het moet daar redelijk snel gaan.

In het foldertje staat dat alle restaurants en winkeltjes rolstoeltoegankelijk zijn en bvb bij de Dolfijnenshow zagen we dat daar ook 4 plaatsen voorzien zijn voor rolstoelers. Voor de attracties moet je wel meestal zelf uit je rolstoel kunnen. Meer info weet ik niet voor mensen in een rolstoel. Ik heb het park als redelijk vlak ervaren, enkel in een hoek van het Griekse deel denk ik dat de tegels wat lastiger zijn met een rolstoel. 

Asterix kijkt gezeten op een reuze menhir over het park.

Asterix op z'n menhir, het middelpunt van het park.

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
5
Gemiddeld: 4.3 (3 stemmen)