Op stap in Paphos (Cyprus)

Het amfitheater in het archeopark van Paphos

Het amfitheater in het archeopark van Paphos.

Geschreven door Karmen - Ik had een hele fijne week in de regio Paphos in Cyprus! Ikzelf ben zwaarslechtziend en vind het dus het leukste om daar archeologische restanten van gebouwen te beleven. Dan moet je soms wel langs iets moeilijkere trappen, maar met een goeie begeleider is dit geen probleem. Ik bezocht o.a. een klein amfitheater, een oud Turks badhuis, religieuze ruïnes, … In het huis van Dionysos waren er zeker een 15-tal mozaïeken waar je niet bij kan om te voelen, maar daar stond de volledige beschrijving in het Engels en Grieks op infobordjes in braille. Ik kon het me heel goed voorstellen met de uitleg die je kreeg.

Er was ook iemand in een rolstoel mee op deze vakantie. Ik vond dat toch heel veel voetpaden daar op de hoeken een helling hadden ipv een stoeprand. De boulevards in Paphos en Limmassol waren ook vlak naast de zee. Enkel het lange staketsel aan de haven van Limmassol was moeilijk, omdat zijn wielen net tussen de planken konden. We moesten dus zigzaggend over dat staketsel rijden. Bij de kleinere houten uitstulpingen langs de boulevard (om over de zee eventjes te wandelen) was er geen gevaar.

Wij logeerden in The Damon Hotel en daar was een studio die aangepast was voor een koppel rolstoelers. Ook de weg naar de eetruimte was volledig bereikbaar via hellingen ipv trapjes op en af. Op het einde van de week kwam er meer volk in het hotel en toen heeft het personeel spontaan onze tafel (waar we het makkelijkste konden zitten met de rolstoel) gereserveerd gehouden voor ons.

Karmen leest de brailleomschrijving bij een mozaïek.

 

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
5
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)