C & A Apartments (Polis, Cyprus)

Tip van Freddy en Francine: Het verblijf in 19-appartemenstcomplex C & A Apartments in Polis is gelegen midden van een bloeiende badplaats Polis aan de westkust van Cyprus, tussen enorme boomgaarden en met een uitzicht op de heuvelachtige Akasmas natuurgebied, de uitlopers van het Troodos gebergte, aan de dichtstbijzijnde kustplaats Pafos, een plaats rijk aan archeologisch belang.
Het resort biedt een full service voor het ophalen van de gasten in speciaal uitgeruste minibussen op de luchthaven Pafos. Een van de eigenaren Chris is zelf een rolstoelgebruiker en creëerde een custom-built ruimte voor mensen met een beperking om zich te vermaken samen met familie of verzorgers, voorzien van een buitenzwembad, zonneterras met ligbedden.
Elke flat is voorzien van een uitgeruste keuken, maar toch verkiezen de meeste gasten plaats te nemen in de gezellige keuken van moeder Eva, de Cypriotische keuken met vers bereide groenten, kruiden en andere lokale producten en dit alles gepresenteerd in een familiale sfeer, om dan achteraf nog eens gezellig te kunnen nakaarten en ervaringen uit te wisselen met de andere gasten. Iedereen voelde er zich onmiddellijk thuis. Aan het dichtste strand op 5 minuten van het hotel is er een speciaal aangelegd pad voor rolstoelgebruikers tot de haven Latchi op ongeveer 5 km, een prachtige wandeling.

Hoe goed vond je deze reistip?: 
Gemiddeld: 4 (1 stem)