Cyprus, het eiland van de liefde

Foto uit Cyprus: drie rolstoelers wandelen onder de blauwe lucht langs de Middellandse Zee.

 

Algemeen

Visit Cyprus update.

De toeristische dienst maakte een brochure over de toegankelijkheid van (het Griekse deel van) het eiland. Je leest er vooral nuttige info voor rolstoelgebruikers. De info is in het Engels. Let wel: we vonden geen aanduiding van de publicatiedatum van deze brochure. Het is dus mogelijk dat je op verouderde info botst.

De Visit Cyprus-website bevat trouwens een pagina die helemaal gewijd is aan toegankelijkheid. Hier vind je links en info over vervoer, logies, stranden, enzovoort.

Glashelder

Heb je vragen over hulpmiddelenverhuur, logies, uitstappen of ontspanning op Cyprus, neem dan zeker een kijkje bij Window on Cyprus.

Hulpmiddelen

Paraquip verhuurt hulpmiddelen voor reizigers met een een fysieke handicap die Cyprus bezoeken: rolstoelen, tilliften, douchemateriaal, enz. Ook voor vervoer, boottochten en andere uitstappen kun je bij hen terecht.

Parkeerkaart

Gebruik je de auto, op reis in Cyprus? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels.

Europese handicapkaart

Sinds eind 2017 kun je in Cyprus met de European Disability Card (EDC) bewijzen dat je een erkende handicap hebt. Daardoor krijg je makkelijker toegang tot eventuele aanpassingen of kortingen die een attractie voorbehoudt aan bezoekers met een handicap. De kaart is enkel bruikbaar in de sfeer van cultuur en vrije tijd. België is één van de eerste landen waar deze kaart uitgegeven wordt. Meer info: www.eudisabilitycard.be.

Reageer: Ken jij nog nuttige informatie voor wie droomt van een toegankelijke vakantie in Cyprus? Deel je tips hier!