Marokko in 1001 belevenissen

Twee sierlijke azuurblauwe stoelen en een rond tafeltje staan klaar voor de thee in een woestijnlandschap.

 

Hulpmiddelen, assistentie, vervoer 

Handi-Médic

Dit bedrijf uit Agadir verhuurt rolstoelen en andere hulpmiddelen, regelt persoonlijke assistentie en verzorging of aangepast vervoer op je vakantie in Marokko. Ook ideeën voor toeristische trips vind je op hun website (in het Frans).

Nez-Care update.

Nez-Care verhuurt hulpmiddelen en biedt vakantie met zorg aan. Hun (Nederlandstalige) website bevat weinig concrete informatie. Informeer je dus eerst goed of het aanbod met je wensen overeenkomt.

TPMR.ma

TPMR biedt rolstoeltoegankelijk vervoer aan in heel Marokko. Informatie is beschikbaar in het Frans, Engels en Spaans.

Reisorganisatie

Accessible Morocco

Morocco Accessible Travel Consultants is gevestigd in Fes en regelt toegankelijke trips, zowel voor groepen als individuele bezoekers. Op hun website krijg je duidelijke beschrijvingen (in het Engels) van wat je kunt verwachten. Ook voor luchthavenvervoer en hulpmiddelen kun je hier terecht.

Sahara Travel

Deze Nederlandse reisorganisatie is gespecialiseerd in de combinatie van woestijn en cultuur. Er wordt steeds gereisd in kleine groepen.  Ook enkele begeleide reizen voor personen met lichamelijke beperkingen zijn voorzien. Uitleg lees je op hun website www.saharatravel.nl in de rubriek ‘Reizen’. Kijk in het menu bij “Specials voor lichamelijk beperkte reizigers”.

Meer info over vakantie met een reisorganisatie lees je hier.

Heb jij tips over toegankelijke mogelijkheden in Marokko? Laat het weten.