Naar Marokko met U/Turn

Geschreven door Sandra:

Ik schrijf jullie aan omdat ik graag een fantastische ervaring wil delen met jullie.

Ik ben MS Patiënt met pmms en heb na 6 maanden zoeken een organisatie gevonden die voor mij het onmogelijke mogelijk maakte! Ik ben voor de huidige toestand van mijn ziekte altijd op verlof geweest in de bergen - wandelingen van +/- 8u. Dat opgeven was ongelooflijk zwaar.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die zoiets wel mogelijk maakt: Project U/Turn.
Ben sinds vorige week maandag terug van een trektocht in het Atlasgebergte van Marokko en dit was een SUPERERVARING in een prachtig land.

In totaliteit hebben er 8 mensen deel genomen met een fysische beperking die varieerde tussen ALS, Autisme, hersenbloeding, CVA, dwarslaesie in de rug, motorongeval  en 2 MS patiënten. Daarnaast  8 valide personen bestaande uit 2 kinesisten en 2 verplegers, 3 organisatoren en 1 andere vrijwilliger: voldoende begeleiding.

3 patiënten waren rolstoel gebonden, 2 anderen maakten er niet voortdurend gebruik van.

Een heel diverse, maar super leuke groep, die aan de tocht begonnen zijn als vreemden en uit mekaar zijn gegaan als vrienden. Het geconfronteerd worden met andere mensen met andere beperkingen was heel leerrijk en energie gevend! Iedereen die aan een dergelijke tocht deelneemt, wil niet bij de pakken blijven zitten en wil het beste maken van een moeilijke situatie. Het leert relativeren, respect op brengen voor mekaars beperking en moed, en voor de gebetenheid van de organisatoren. Wat een toewijding!

Ik heb er tonnen energie aan overgehouden en kan een dergelijke tocht alleen maar aanraden aan lotgenoten!

Nooit gedacht dat ik ooit nog aan een dergelijke tocht zou kunnen deelnemen, maar het tegendeel werd bewezen.

Samengevat: een geweldige ervaring en aanrader voor iedereen!!

Weetje: Sandra is verslaafd aan haar stappenteller. Thuis probeert ze elke dag 2.000 stappen te halen, dit was voor haar ‘de limiet’ van haar kunnen. De eerste dag in Marokko haalde ze ook 2.000 stappen waarover ze erg tevreden was. Naarmate de reis vorderde, stapte ze elke dag meer en meer. Sandra is weer naar huis teruggekeerd met een gemiddelde van 11.000 stappen per dag, fysiek moe, maar boordevol energie zoals ze zelf aangaf in haar verhaal

 

Sandra wandelt door de heuvels, ondersteund door enkel reisgenoten.
Sandra met een ezel die de bagage meedraagt tijdens de wandeltocht.
Sandra krijgt kiné (fysiotherapie) in de slaapzaal. Er wordt geslapen op matrassen op de grond.
Hoe goed vond je deze reistip?: 
5
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)