Hotel 't Wapen van Marion, Oostvoorne (Nederland)

Geschreven door Kim: Pas op 1,4 km van het hotel is er een dichtstbijzijnde bushalte. Het hotel zelf heeft een ruime parking met enkele parkeerplaatsen voor personen met een handicap. In het hotel waren alle personeelsleden zeer vriendelijk. Alle honden zijn welkom in dit hotel mits bijbetaling. Zo moest ik per hond 9,5 EUR extra betalen, ook voor mijn werkende blindengeleidehond. De liften van het hotel hadden geen spraak en de knoppen hadden evenmin braille. De liften zijn eerder aan de kleine kant en er kunnen met moeite 3 personen en 2 honden in. Misschien is er wel een ruimere lift, maar die hebben wij niet gevonden. Bovendien was het voor ons vrij onlogisch dat je op de eerste verdieping moest zijn als je een kamernummer had dat startte met een 2. Er zijn ook zeker 2 verschillende liften en bij de éne lift moest je op 0 drukken om naar buiten te gaan, bij de andere was dat -1 wat het ook echt heel moeilijk maakt voor de doelgroep blinden en slechtzienden. Wel heel positief is dat er op de gelijkvloerse verdieping een netjes aangepast toilet voor rolstoelgebruikers is.

Kamer

Een positief punt was dat de baliebediende op onze vraag twee kamers naast elkaar had geboekt zodat ik m’n moeder en haar vriend meteen kon verwittigen als er iets moest zijn. De kamers zelf zijn heel erg klein en ik kon in mijn eenpersoonskamer net de voerbakken en 2 kussens voor de honden plaatsen en dan stond alles al vol. De badkamer was gelukkig wel ruim genoeg. Voor mij persoonlijk was de kleine ruimte geen probleem en mijn honden zijn het ook gewend om binnen rustig te liggen. Maar als je een hond hebt die graag (uitbundig) speelt, dan zal dat in deze hotelkamers zeker niet lukken. Ook de tweepersoonskamers bleken klein uit te vallen. Er is bovendien op sommige plaatsen veel gehorigheid in de gang. Het systeem om de kamerdeur te openen was even zoeken. Maar op zich is het niet zo moeilijk. Ik kon het kaartje kwijt in mijn portefeuille en ik stak het altijd op dezelfde manier terug zodat ik de volgende keer op de juiste manier het kaartje in de gleuf stak en de deur meteen opende als je het kaartje er weer uithaalde.

Faciliteiten

De faciliteiten in het hotel bieden wel een flinke meerwaarde. Zo is er een pas vernieuwd zwembad (augustus 2014), een bubbelbad, een heteluchtsauna, een infraroodsauna, een Turks stoombad, een massageruimte, nieuwe whirlpool, een tennisbaan, een fitnessruimte en nog zoveel meer. Het zwembad is goed te doen als je in het midden blijft zwemmen want aan de kant zijn er wat inhammen waar je tegen zou kunnen zwemmen. Er is echter zeker voldoende ruimte en het voordeel van dit hotel is ook dat je bijna nooit iemand tegenkomt in het zwembad. Vooral de “eeturen” tussen bijvoorbeeld 17 en 19u zijn heel rustige uren. Wij aten daarom ook reeds vroeg zodat we rond 18u al in het zwembad zaten dat dan steeds leeg was. Maar het systeem om in het zwembad te geraken, en de ruimte om je om te kleden zijn dusdanig moeilijk te vinden voor mij als blinde persoon, dat je altijd een begeleider nodig hebt. De fitnessruimte is klein maar wel goed te doen. De apparaten moeten aangezet worden met een knop vooraan het toestel en de andere knoppen hebben vaak andere vormen en zijn logisch opgebouwd. Er staan zeker geen 30 knoppen op 1 toestel dus eigenlijk was dat vrij eenvoudig onder de knie te krijgen.

Eten

Het ontbijt is riant en royaal: Een Engels ontbijt, vlees, champignons, tomaat met ei, gebakken eieren, verschillende broodjes, beleg, muesli, yoghurt, vers gesneden fruit en ook hele stukken fruit, diverse dranken en noem maar op! Er is voldoende plaats tussen de andere zitplaatsen zodat de honden ook genoeg ruimte hadden.

Je kan ook avondeten in het hotel maar wij besloten dat niet te doen. Te weinig keuze, zeker voor vegetariërs zoals ik, en eerder aan de dure kant ook. Op ruim een kilometer van het hotel bevindt zich echter het dorp met een ruime keuze aan tavernes. Ook de Albert Heijn vind je tussen de tavernes terug dus even winkelen alvorens naar huis te keren, is zeker mogelijk :-).

 

Hoe goed vond je deze reistip?: 
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)