B&B La Serena (Perugia, Italië)

Greet schrijft: Steph en Derek, een Brits koppel dat perfect Italiaans spreekt, baat sinds jaren ‘La Serena’ uit, een luxueuze B&B. Er zijn meerdere tweepersoonskamers, waaronder één rolstoeltoegankelijke
tweepersoonskamer op het gelijkvloers, met een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden. In de ruime badkamer is er een inloopdouche, doucherolstoel, een goed bereikbaar toilet met handgrepen, onderrijdbare lavabo’s. Er ligt een tamelijk steile helling om binnen te komen, en de parking is voorzien van kleine kiezelsteentjes, wat redelijk lastig is voor rolstoelgebruikers. Bovendien is er een prachtig openluchtzwembad.
De rolstoeler moet daarvoor wel het hele huis rondrijden, maar geraakt er. Mits een beetje hulp kon ik in het zwembad, en er weer uit (een tillift is er niet).
Alle deuren op het gelijkvloers zijn breed (min 80 cm), de ontbijtruimte en het terras zijn prima bereikbaar met de rolstoel. Bovendien heeft gastvrouw Steph een natuurlijke flair om met personen met een beperking om te gaan.
La Serena is een uitstekende locatie om de historische en culturele hoogtepunten van Umbrië te verkennen. Het ligt op slechts 10’ van Lago Trasimeno, op 30 km van Assisi, 20 km van Perugia, 90 km van Siena.

Hoe goed vond je deze reistip?: 
Gemiddeld: 4 (1 stem)