Verenigde Staten laten je sterretjes zien

Twee Afro-Amerikaanse kinderen tijdens een 4 juli-viering.

 

Algemeen

In alle staten Update.

Op zoek naar toegankelijkheidsinformatie over je reisbestemming in de VS of Canada? Travel Ability is een heel goed beginpunt. De site wijst per staat de weg naar officiële info van de toeristische dienst, maar verzamelt ook artikels en reisverslagen over populaire bestemmingen. Voor de VS vind je hier al over de meeste staten tips, voor Canada is het aanbod beperkter.

Gezien en goedgekeurd

Vriendelijk personeel, extra voorzieningen die een bezoek nog net dat beetje comfortabeler maken,... het is altijd goed om de ervaringen van andere gebruikers te kennen. Brett Approved steunt volledig op beoordelingen van bezoekers. Zij geven hotels, restaurants en uitgaansplekjes over heel de VS een puntenscore en vertellen erbij wat ze goed en minder goed vinden. Natuurlijk mag je zelf ook je mening geven. Deze bron is vooral nuttig voor rolstoelgebruikers en al wie beperkt mobiel is.

Gimp on the go

Je hoeft geen “gimp” (mankepoot) te zijn om Gimp on the Go te waarderen. De site met klemtoon op bestemmingen in de Verenigde Staten biedt ook nuttige informatie voor wie bijvoorbeeld met zuurstofflessen reist, blind, slechtziend, doof of slechthorend is. Neem zeker een kijkje in de “Travel resources”, waar je toegankelijke stranden, hotels, theaters, taxi’s enz. in de databank kan opzoeken.

Wandelen

Welke wandelroutes zijn geschikt met de rolstoel of voor wie minder goed te been is? En waar zijn de paden aangepast aan blinde of slechtziende bezoekers? Accessible Nature geeft je een overzicht voor heel de VS, staat per staat. Ook oostelijk Canada komt aan bod.

Zelf rondrijden in Amerika

Ben je op zoek naar aangepaste huurwagens in de Verenigde Staten? Dan is deze website zeker iets voor jou! Disabled Travelers biedt namelijk een heel goed overzicht van de autoverhuurmaatschappijen die aangepaste wagens verhuren. Per staat krijg je een opsomming van de mogelijkheden.

Scootmobiel, rolstoel huren

Scootaround is actief in heel Noord-Amerika (USA en Canada). Je kunt er terecht voor allerlei loophulpmiddelen en alles kan op je vakantieadres afgeleverd en opgehaald worden. Via de website (in het Engels) regel je de huur volledig online.

Parkeerkaart

Gebruik je de auto, op reis in de Verenigde Staten? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht.

Let op: de reglementering kan van staat tot staat verschillen. Hier is een overzicht van de parkeerregels in de meest bezochte staten.

Hulp bij het tanken

Tanken kan lastig zijn, zeker als er niemand in de buurt is om een handje te helpen. Dankzij fuelService weet je nu vooraf waar je een bemand tankstation zult tegenkomen. Met de app kun je de medewerker meteen ook laten weten dat je eraan komt. Behalve in de Verenigde Staten is de app ook bruikbaar in Australië, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland,en Spanje.

Steden, staten, regio's

New York City 

I Love New York bevat alles wat je wil weten voor een toegankelijke trip naar de stad die nooit slaapt. Waar je moet zijn, wat je er kunt doen, waar je kunt logeren,...

De NYC official guide bevat een schat aan informatie voor bezoekers aan de stad. Sommige artikels zijn specifiek bedoeld voor bezoekers met een beperking. De website is er in het Engels, Spaans, Portugees, Frans en Duits.

Een toegankelijk taxi zoeken in New York is geen pretje, zeker niet als je er op voorhand geen reserveerde. Via de dienst Accessible Dispatch kan je een aangepaste taxi oproepen als je er (onverwacht) een nodig hebt. Zo hoef je als rolstoelganger nooit meer lang te wachten op jouw aangepaste taxi. Aan de hand van een gps spoort de dienst alle aangepaste taxi's op in de stad. Download hun handige app op de website.

Colorado

Voor een echte beleving van de natuurpracht van Colorado zorgt Wilderness on Wheels. Goed berijdbare wandelpaden voeren je door toendra en bossen, langs rotsige rivierbeddingen, in een kleurenweelde van bloemen, planten en dieren. Er zijn mogelijkheden voor toegankelijk kamperen en vissers kunnen gaan hengelen langs de oever van een toegankelijke vijver. Het park sluit in de winter en opent jaarlijks op de laatste maandag van mei (Memorial Day).

Florida

Nationale parken, stranden, attracties,... Als je naar de Sunshine State reist, geeft dit artikel van Tripsavvy je heel wat links naar nuttige tips.

Heb jij de Verenigde Staten al bezocht? Heb je nuttige tips voor een toegankelijk bezoek aan dit land? Laat het weten.