IJsland: buitengewoon

Een gletsjer baadt in het groene noorderlicht.

 

Algemeen

Toegankelijk IJsland update

Vind je geen duidelijke info over de toegankelijkheid van je reisbestemming, vraag het dan eens aan de plaatselijke handicapvereniging. Voor je het weet, vertalen ze hun databank met toegankelijke adressen naar het Engels, speciaal voor al die buitenlandse bezoekers. Zo moet het hier in IJsland ongeveer gegaan zijn. Logies, autoverhuur, uitstappen (walvis spotten!), medische hulp: je vindt het hier allemaal.

Parkeerkaart

Gebruik je een (huur)auto, op reis in IJsland? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels.

Reisorganisaties

Iceland Unlimited

Heb je zin om met een quad (4-wiel motorfiets)de ongerepte natuur van IJsland te doorkruisen? Sluit je graag aan bij een volledig georganiseerde reis? Of ga je liever je eigen gang met een huurauto (met manuele gas en rem kan ook) of waarom niet, met een helicopter? Het reisbureau Iceland Unlimited richt zich nadrukkelijk tot reizigers met een beperking.

Meet Another World

Meet another world is een Nederlandse reisorganisatie die gespecialiseerd is in culturele reizen naar verschillende reisbestemmingen voor Doven. De reizen worden georganiseerd in samenwerking met lokale dove en slechthorende bewoners en gemeenschappen. Israël, Italië, IJsland en andere bestemmingen staan op het programma.

Lees ook onze andere tips over georganiseerde reizen.

En jij? Heb je nog toegankelijke tips voor een vakantie in IJsland? Laat het weten.