Estland "all in"

Winkelwandelstraat in het centrum van de Estse hoofdstad

 

Toegankelijk Estland

De Estse handicapvereniging InvaInfo bracht de toegankelijkheid van publieke gebouwen in heel Estland in kaart. Op de startpagina vind je een landkaart waarop je de regio van je keuze aanklikt, maar ook een keuzemenu waar je al vooraf een type gebouw kunt selecteren. Logies, vervoer, ontspanning en cultuur, maar ook algemene publieke diensten komen aan bod. Iconen en foto's geven je een indruk van de toegankelijkheid. De info is vooral nuttig voor wie beperkt mobiel is. Ook handig is de rubriek Webmaps, met digitale kaarten van enkele populaire plaatsen in Estland. De website heeft een Estse, Engelse, Finse en Russische taalversie, maar bij nader inzien is zeker niet alles vertaald.

Parkeerkaart

Gebruik je de auto, op reis in Estland? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige
landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren.
Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels.

Europese handicapkaart

Sinds eind 2017 kun je in Estland met de European Disability Card (EDC) bewijzen dat je een erkende handicap hebt. Daardoor krijg je makkelijker toegang tot eventuele aanpassingen of kortingen die een attractie voorbehoudt aan bezoekers met een handicap. De kaart is enkel bruikbaar in de sfeer van cultuur en vrije tijd. België is één van de eerste landen waar deze kaart uitgegeven wordt. Meer info: www.eudisabilitycard.be.

Ken jij nog nuttige tips voor wie toegankelijk op reis wil naar Estland? Laat het weten.