Vakantiepark Broedershoek, Walcheren (Zeeland)

Geschreven door Jeannine.

We waren met vzw Opstap op Walcheren, 't zuidelijkste "eiland" van Zeeland. We logeerden voor de vijfde keer in 't vakantiepark Broedershoek in Koudekerke, niet ver van Zoutelande (uit het liedje van Blof). https://www.broedershoek.nl/

Bij aankomst was het als thuiskomen, want elke familie had haar zelfde huisje weer.

Een blij weerzien en veel te vertellen, en de gasten met meervoudige beperkingen waren razend benieuwd wie hun begeleider(s) zou(den) zijn. De vrijwilligers hebben weer alles gegeven, hun inzet, in blijheid, gedrevenheid en samenhorigheid om elke gast met meervoudige beperkingen een onvergetelijke fantastische vakantie te bezorgen.

't Was weer geweldig om alle glunderende gezichten te zien zowel van de gasten als van de ouders en de begeleiders. De 14 dagen waren te vlug voorbij en weer voor herhaling vatbaar.

Chapeau voor de Opstap vrijwilligers, zij waren eigenlijk met te weinig (voor het eerst in 29 jaar), maar ze hebben zo fijn samen gewerkt dat de ouders er niets van gemerkt hebben. Een begeleidster uit Amsterdam is op en af gereden de eerste week en omdat er de tweede week ook een tekort aan vrijwilligers was is ze half de 2de week voor 3 dagen komen inspringen. Geweldig toch. Een studente uit Rotterdam had via via gehoord over vzw Opstap en daar was ze, om voor een van de gasten met beperkingen te zorgen. Is dat niet fantastisch?

Dank zij de goede sfeer en de samenwerking van alle vrijwilligers is de Opstap vakantie 2023 voor de gasten met meervoudige beperkingen op rolletjes verlopen. Een hartelijke dikke merci aan alle vrijwilligers. Zonder hen zou vzw Opstap, en geen enkele vereniging, kunnen en blijven bestaan.

Volgend jaar gaan we terug!

   
Buitenzicht van de rolstoeltoegankelijke bungalows.

 

   
Hoe goed vond je deze reistip?: 
Nog geen stemmen