Het Lorkenbos, Otterlo (Nederland)

Met vzw Opstap zijn we vorige zomer van 05.07.2019 tot 19.07.2019 naar "'t Lorkenbos" in Otterlo op de Veluwe gaan vakantie vieren.
Met de gezinnen logeerden we in boerderijtjes, de vrijwilligers in de Boomstronk, dat is een bivakhuis met zaal voor de animatie met de gasten met beperkingen en keuken waar Anne-Marie de voortreffelijke maaltijden klaarmaakte.

Er zijn verschillende soorten huisjes , van 2 tot 16 personen,  waarvan er een groot aantal rolstoel toegankelijk zijn.
Rolstoel toegankelijke doucheruimte, lavabo en verhoogd toilet met steun, slaapkamer met 2 bedden, keuken en living, boven slaapkamers met 1p bedden en wastafel, terras met parasol, tafel en stoelen voor 't aantal personen van 't huis(je.)
Er is veel ruimte rond de huizen en 's morgens gewekt worden door 't fluiten en 't zingen van de verschillende vogeltjes, geweldig! Toch even wennen voor de stadsmussen. Eekhoorntjes waren ook geregeld van de partij, mooi om zien en zo dichtbij. Veel rust, ruimte en heel aangenaam voor iedereen met en zonder beperkingen. Met of zonder hond.

In het toegankelijke openluchtzwembad hebben we alleen de dag van ons vertrek mensen gezien, ervoor was 't weer veel te fris. 't Was eerder voor de ijsberenclub. smiley Het restaurant op 't domein, is ook rolstoel toegankelijk.

Bij het inleveren van onze sleutel was er een mama, van een 25-jarige jongeman met een elektrische rolstoel. Zij vond dat het huisje (voor 3 personen) waar zij verbleven te weinig draairuimte had.
Van onze families heeft niemand geklaagd, onze gasten hebben een aangepaste of vouwbare manuele rolstoel en geen van hen kan zijn rolstoel zelf bewegen, zij hebben allemaal voor alles en nog wat hulp nodig.

Het weer had wel wat steken laten vallen, maar ja: Belgisch of Nederlands weer? We waren op alle weer voorbereid, dat was dus geen probleem.
De gasten met beperkingen hebben een reuze vakantie gehad. Wij, als ouders hebben het nogal Bourgondisch gehouden (we zullen het maar op 't weer steken, zeker smiley) tussen de wandelingen en 't culturele door.

Het Lorkenbos is een echte aanrader waar je gewoon de natuur kan ontdekken. In alle rust. Samen of alleen. De familie Lenderink en team zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

Het Lorkenbos
Mosselsepad 64
6731 SM Otterlo
Tel: +31 318 591567
receptie@lorkenbos.nl
https://lorkenbos.nl/contact

Een vakantiehuisje van Het Lorkenbos, verscholen tussen de bomen

 

Hoe goed vond je deze reistip?: 
Nog geen stemmen