Safaripark Beekse Bergen

Geschreven door Karmen - Ik ging vandaag voor het eerst naar Safaripark Beekse Bergen in Nederland. We gingen gisteren naar een showdowntornooi (soort tafeltennis) in Tilburg en omdat dit vanuit West-Vlaanderen toch een heel eind is, maakten we er een weekendje van en dit Safaripark is vlakbij.

Het park heeft een hele fijne sfeer. Ik zie maar heel weinig, maar heb toch nog vaak een dier kunnen zien bewegen. Wij hebben de helft van de wandelsafari, de bootsafari en de autosafari gedaan. Je kan makkelijk 2 dagen vullen in dit grote park. Naast deze drie safari's heb je nog een bussafari. Alle vier voor maar 1 toegangsprijs van maar €23,5 p.p.  

De wandelsafari is voornamelijk over verharde paden of soms grint. Als er soms een paar houten trapjes zijn om dichter te kijken is er aan de andere kant een hellend vlak en bvb bij de beren vanop de foto waren er enerzijds moeilijke trappen en anderzijds een langere bergop in grint  ik denk dus wel meestal te doen voor rolstoelers mits af en toe een beetje hulp  Kleine tip voor als je blind bent en je wil een beeld vormen van sommige dieren: langs de wandelroute stond er af en toe een beeld van een dier die je kan voelen. Zo staat er aan de ingang al een olifant en we zagen ook nog een leeuw een kop van een hyena en bij een picknicktafel stond een aap.

De boot is te bereiken via een hellend vlak, maar dan naar boven is met 5 trapjes, naar beneden weet ik niet, maar er was wel redelijk plaats op de boot voor je kiest voor een van beide verdiepingen. Er kwamen toch alleszins zowel een elektrische als manuele rolstoel van boord als wij gingen opstappen en buggy's gaan ook mee. Op de boot kon ik geen dieren zien, die waren te ver. Je krijgt wel audio uitleg van een Ranger.

De autosafari is met eigen wagen  bij de autosafari komen verschillende dieren dicht bij de auto en kon ik ze zien. De giraffen zijn het allerleukste! Blijkbaar likken die graag aan auto's en ze kwamen met hun kop echt eens dicht door de voorruit kijken naar hun bezoek!

De toegankelijkheidsinfo op hun website: http://www.safaripark.nl/mindervaliden 

3 beren
Een giraf komt met zijn kop tot vlak voor de voorruit en likt aan de motorkap..
Hoe goed vond je deze reistip?: 
4
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)