Rollend door Cochem en omgeving (Moezelstreek, Duitsland)

Op het marktplein herkennen we huizen in typische vakwerk-stijl.

Dit jaar reizen we (Thomas en Lien beiden manuele rolstoelgebruikers en Ina 18 maanden) naar Cochem in de Moezel.  Voor het eerst gaan we samen met een bevriend gezin (2 volwassenen, twee kleuters en een baby).  Daarna gaan we door naar de Elzas (klik op de link voor het verslag).
We logeren in een 12 persoonsvakantiewoning in een ‘roompot park’ (zonder vermelding rolstoeltoegankelijk). We hadden in type FV12L nummer 560, dat was dichtbij het hoofdgebouw.  Toch moesten we een behoorlijke hellingsgraad doen om het hoofdgebouw te bereiken.  Een extra pittige klim ’s morgens om naar de bakker te gaan. Voor alles wat verder is (bvb Cochem zelf of Edingen Ehler) had je de auto nodig.  
Parkeren kan bij het huisje maar dan wel op een vervelende betonraster met daarin kiezelsteentjes (voorwieltjes haperen erin).  Aan de voor en achterdeur een zeer grote drempel (25cm hoog) met daarna nog een boordje van 2 cm.  Eens binnen was alles heel ruim en vlot met de rolstoel te bereiken.  Er is een ruime, maar niet aangepaste, keuken.  De slaapkamer beneden is langs één zijde met de roltoel ge bereiken.  De badkamer is aangrenzend.  Er is een ligbad en een douche (geen inloopdouche) met allerhande functies en een mini-douchezit in de wand.
Het zwembad is bereikbaar met de rolstoel.  Er is een ruim kleedhokje voor rolstoelgebruikers, maar het is ook populair voor families.
Om het zwembad zelf te betreden moet je wel door zo’n voetbadje rijden.  Het zwembad is vooral leuk voor jonge kinderen.  In het ploeterbadje is er een glijbaantje.  Daarnaast is er een relatief klein zwembad van 1m40 diep, zonder glijbanen ofzo.  Buiten zijn er ligzetels.

Onze uitstapjes:
-    Cochem
Als je aan het water parkeert zijn de toeristische straatjes redelijk te doen.  Het is er niet vlak, en er zijn kasseien, maar voor ons was het haalbaar.
-    Bernkastel Kues
We parkeren ook hier aan het water.  Ook weer niet vlak, misschien zelfs iets steiler dan Cochem.  Maar opnieuw de sfeer kunnen opsnuiven.  We proefden en kochten wijn in een wijnbar (Weihngut Schmitz-Bergweilr Weinstube & Gästehaus, Römerstasse 6. www.schmitz-bergweiler.de) Deze is toegankelijk (inclusief toilet).  
Wat we zeker ook vermeldenswaardig vinden is dat de weg van Cochem naar Bernkastel Kues ook wel mooi is wanneer je ervoor kiest om langs de Moezel te rijden.

Lien en Thomas, 2014.

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 3.3 (3 stemmen)