Met de rolstoel naar Zoutelande (Zeeland)

Elektrische rolstoel op het strand

Zoutelande - Manuele en elektrische strandrolstoelen beschikbaar.

Geschreven door Sam.

Mijn echtgenote en ik bezochten Zoutelande (Zeeland) in juli 2017; ik ben gebruiker van een manuele rolstoel en kan nog een beetje stappen mits hulp.

Zeeland is ideaal om rustig van de zee en de duinen te genieten. Wij zijn zelf niet het strand op gegaan, maar we zagen wel manuele en elektrische strandrolstoelen die uitgeleend konden worden. Meer informatie vind je hier: https://www.vvvzeeland.nl/nl/overnachten/vakantie-met-zorg/strandrolstoel/

Zoutelande (zie ook https://zoutelande.info/nl/) ligt aan de Westerschelde, waardoor je regelmatig een (container)schip ziet voorbijvaren vlakbij de kustlijn. Omdat Zoutelande zuidwaarts gericht is (als enige strand in Nederland) wordt het ook wel eens de "Zeeuwse Riviera" genoemd. In 2013 werd Zoutelande door het publiek beoordeeld als beste badplaats in Nederland; niet onterecht volgens ons.

De dijk in Zoutelande en Domburg is perfect toegankelijk, al is er een (vrij steile) helling om boven te geraken. Ik geraakte boven mits hulp van mijn SmartDrive hulpmotor.

Naast Zoutelande bezochten we ook Domburg en Middelburg. Middelburg is een iets groter stadje in het binnenland (15 km van de kust) met veel winkels, autovrije straten en terrasjes.

Parkeren in Domburg is niet altijd evident. De meeste plaatsen zijn betalend, ook met een blauwe kaart (tenzij je een aangepaste parkeerplaats vindt). Meer info: https://domburg.com/nl/parkeren.php In Middelburg is men precies iets vlotter en mag je bijna overal gratis parkeren (zie http://www.gehandicaptenparkeerkaart.nl/weergeven.php?plaats=Middelburg).

Beach hotel

We verbleven in het Beachhotel (http://www.beachhotel.nl/) in Zoutelande. Dit is een aangenaam hotel, vlak aan het strand (achter de duinen).

Onze kamer (type "Deluxe", 25 m2) was toegankelijk voor mij (met een inloopdouche en douchestoel voorzien op eenvoudige vraag) maar zeker niet algemeen bruikbaar voor rolstoelgebruikers (kleine badkamer onmogelijk te betreden met een rolstoel, drempeltje naar het terras). Omdat we moesten bijbetalen voor de toegankelijke kamer hebben we een gewone kamer geboekt, wat voor mij goed genoeg was.

Er is weliswaar ook één aangepaste kamer (type "Superieur", 33 m2) op de begane grond, met terras. Deze kamer is voorzien van verhoogd toilet met armsteunen, inloopdouche en verlaagde platte wastafel voor rolstoelgebruikers. Ook heeft de kamer een brede toegangsdeur, een brede deur naar het terras en is deze doorgang naar het terras nagenoeg drempelloos. Goed navragen bij het reserveren dus.

Het restaurant en het terras van het hotel zijn toegankelijk via een helling die vrij steil is. Naar het terras is er een minieme drempel (ongeveer 1 cm) wat voor mij geen probleem was.

Er is gratis parkeergelegenheid aan het hotel, met 1 plaats voorzien voor personen met een handicap.

Het hotel ligt op 10 minuten wandelen van het dorp, waar je restaurantjes en winkels vindt.

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
5
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)