Blindelings door Londen (Groot-Brittannië)

The Tower Bridge gefotografeerd vanop de omwalling van de Tower of London.

Geschreven door Karmen - In februari 2013 had ik een fantastisch weekend in Londen. Ik bezocht o.a. the Tower of London en Sint-Paul's Cathedral waar er een audiogids beschikbaar is (enkel in Engels) die naast de gewone info ook een beschrijving geeft van het gebouw en de ruimtes waar je langs komt. Deze zijn speciaal voor blinden. Wat ik vooral fijn vond is dat de mevrouw in the Tower het toestelletje direct aan mij gaf en mij toonde hoe het werkt. Meestal tonen ze dit nog al te vaak aan de begeleider. 

Bij de Kroonjuwelen kan je de kronen enkel dicht zien vanaf een roltapijt. Dit gaat een beetje te snel om uitleg te krijgen van je begeleider. Aan de rechtse kant kan je iets verder weg wel enkele trapjes op en daar staan allemaal infopanelen waar ook in reliëf de kronen voelbaar zijn. Zo heb je toch ook een idee van hoe ze versierd zijn. Je kan dan nog altijd terugkeren en het roltapijt nemen.

Wat me ook opviel is dat alle bussen een spraaksysteem hebben en als de deur open gaat om op te stappen hoor je het lijnnummer en de bestemming. Zo moet je nooit vragen welke bus het is. Mogen ze bij ons altijd overnemen! Zo handig!

Bij Madame Toussauds mogen jij en begeleider binnen aan de helft van de prijs. Aan de wassen beelden mag je niet voelen, maar er is ook veel beleving: een spookgedeelte met echte acteurs die je doen schrikken, een 4D-film en taxiautootjes om een ritje te maken door een miniatuur Londen. De karretjes zijn niet zo makkelijk om in te stappen. De karretjes blijven rijden en er is geen roltapijt naast. We hadden gezegd dat ik heel weinig zag en het personeel heeft me heel vriendelijk geholpen. Ze lieten me eerst rustig voelen hoe snel de autootjes reden en pas na het zevende gaven ze een zetje om in te stappen. Op een drukker moment is het misschien moeilijker om zoveel tijd te geven. 

Het kasteel op het binnenplein van The Tower of London.
Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)