Zuid-Korea maakt je wegwijs

Een poëtische foto uit Seoul, Korea: een vrouw met blauwe jurk en witte parasol wandelt voorbij.

 

Algemeen

Toegankelijk Korea

Accessible Korea werd opgericht door een rolstoelgebruikster met een passie voor reizen. Ze wilde een niet-commerciële website waar je goede raad en nuttige informatie vindt. En dat is gelukt. Onder 'Travel Korea' vind je drie hoofdstukken. Accessibility verwijst naar de manieren om je naar en in het land te verplaatsen, Where to go bevat uitgebreide uitleg over een waaier aan bezienswaardigheden en wie op Food klikt, krijgt een slideshow van de meest kleurrijke en smaakvolle gerechten uit de Koreaanse keuken.

Seoul 

Seoul Danurim is een website van de toeristische dienst van Seoul. Iconen en teksten in het Koreaans en Engels bieden toegankelijkheidsinfo over accommodatie, vervoer, attracties en uitgewerkte trips in de hoofdstad.

Dezelfde toeristische dienst van Seoul maakte (in het Engels) ook een algemeen overzicht van de toegankelijkheid in het land. Vooral het vervoer naar en in de hoofdstad komt uitgebreid aan bod.

Parkeerkaart

Gebruik je de auto, op reis in Zuid-Korea? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, maar dus ook in Zuid-Korea, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels.

Heb je zelf een tip over de toegankelijke kant van Korea? Laat het weten.