Slovenië zet het licht op groen

Bergen weerspiegelen in het meer. Midden in het water prijkt een kerk.

 

Algemeen

Slovenia.info

De toeristische dienst van Slovenië brengt toegankelijke tips samen op één webpagina. Bezienswaardigheden, wandelingen en wellness geven het goede voorbeeld. De informatie is in verschillende talen beschikbaar (link gaat naar Engelse versie).

Ljubljana 

De app Ljubljana by Wheelchair wijst de weg naar goed toegankelijke plekjes in de Sloveense hoofdstad. Kies wat je wil doen (SLEEP, DRINK, EAT, SEE, DO, SHOP of TOILET) en volg de gids. Rolstoelgebruiker Aljoša Škaper en zijn vrouw Miranda werkten hiervoor samen met Visit Ljubljana. Beschikbaar in het Engels en Sloveens, voor iOS en Android.

De toeristische dienst wil Ljubljana verder aantrekkelijk maken, bijvoorbeeld door een elektrische trekker (vijfde wiel) voor rolstoelen uit te lenen. Deze pagina van Visit Ljubljana vertelt je alles voor een toegankelijk bezoek.

Europese handicapkaart

Sinds eind 2017 kun je in Slovenië met de European Disability Card (EDC) bewijzen dat je een erkende handicap hebt. Daardoor krijg je makkelijker toegang tot eventuele aanpassingen of kortingen die een attractie voorbehoudt aan bezoekers met een handicap. De kaart is enkel bruikbaar in de sfeer van cultuur en vrije tijd. België is één van de eerste landen waar deze kaart uitgegeven wordt. Meer info: www.eudisabilitycard.be.

Reisorganisatie

Premiki 

"Iedereen moet kunnen reizen naar om het even waar, in om het even welk land, om datgene te bezoeken wat men wil," schrijft de reisorganisatie Premiki. Dat vinden wij ook. Op hun website vind je verschillende reisarrangementen en ideeën in en rond Slovenië, voor gezinnen met kinderen en voor mensen met een vorm van beperking of specifieke aandachtspunten.

NoLimits Tours 

Voor georganiseerde trips in Slovenië en Kroatië, een tolstoeltoegankelijk hotel, aangepast vervoer en verhuur van hulpmiddelen kun je bij het gespecialiseerd reisbureau NoLimits Tours terecht.

 

Heb jij tips over toegankelijke mogelijkheden in Slovenië? Laat het weten.