Polen heet je welkom

Rode, groene, oranje en beige gebouwen geven dit statige koningsplein een bijzondere sfeer.

 

Algemeen

Toerisme voor iedereen

Toegankelijk logies, vervoer, wandelingen, restaurants, evenementen, attracties en nog veel meer toeristische informatie is verzameld op de Tourism for all-website. Rolstoelgebruikers, mensen met beperkte mobiliteit en blinde en slechtziende personen vinden hier nuttige uitleg. Let wel: het is niet duidelijk hoe oud de meetgegevens zijn, dus gebruik je deze info best met de nodige voorzichtigheid. De databank bestaat sinds 2008. Info is beschikbaar in het Pools en het Engels.

Parkeerkaart

Met de auto op reis naar Polen? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels.

Stad

Krakow (Krakau)

Polen heeft sinds de jaren '90 een reglement waardoor nieuwe gebouwen standaard toegankelijk moeten zijn voor rolstoelgebruikers. Maar ook de bezienswaardigheden in de oude stad (Stare Miasto) doen een inspanning, lezen we op de stedelijke website (beschikbaar in het Engels). Je vindt er korte beschrijvingen van de toegankelijkheid van verschillende attracties. De stad beschikt over een infopunt voor bezoekers met een beperking en ook deze tip: doorkruis de stad eens met een rolstoelfiets (tandem trike). Je kunt zo'n fiets huren bij de fietsverhuurdienst.

Warszawa (Warschau)

Accessible Poland Tours is gevestigd in Warszawa (Warschau). In het aanbod zitten ondermeer citytrips naar Krakow en Warszwawa en rondreizen door Polen. De informatie is beschikbaar in het Pools en Engels. Een pagina over toegankelijk Warszawa vertelt je meer over het openbaar vervoer, uitgaan en bezienswaardigheden in de hoofdstad.

 

Ken jij nog toegankelijke reistips over Polen? Klik hier om een bericht te sturen.