Liechtenstein: klein maar fijn

Een machtig fort op de top van een berg.

 

Algemeen

Vorstelijk

De toegankelijkheid van hotels, restaurants en allerlei openbare gebouwen in Liechtenstein vind je terug op www.barrierefreies.li. Vanaf nu hebben zelfs de Liechtensteinse banken voor jou geen geheimen meer.
Merk wel even op dat de toegankelijkheid in drie niveaus ingedeeld wordt: onder de groene (bovenste) balk staan de goed toegankelijke faciliteiten, de symbolen onder de gele (middelste) balk staan voor redelijk toegankelijk en tot slot onder de rode (onderste) balk vind je de moeilijk toegankelijke faciliteiten. Er wordt nuttige informatie gegeven voor rolstoelgebruikers, doven, slechthorenden en personen met visuele beperking.

Parkeerkaart

Gebruik je de auto, op reis in Liechtenstein? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels.

Bracht jij al een bezoek aan Liechtenstein? Stuur ons je toegankelijke tips en reiservaringen!