Kroatië voor iedereen

Vanuit de lucht zien we wandelaars tussen de lichtgekleurde huizen en de torens. Op de achtergrond, de bergen.

 

Algemeen

Inspiratie update.

Access the World heeft een handige fiche met praktische info en mooie tips voor een toegankelijke reis naar Kroatië. Elke link brengt je op nieuwe ideeën. De site is in het Engels.

Village For All

Village for all bespreekt toegankelijke campings en vakantieparken in Italië en Kroatië op www.villageforall.net. Bij iedere accommodatie krijg je heel veel informatie over zowel de toegankelijkheid van het verblijf als over de andere aangeboden faciliteiten, ook in de omgeving. De organisatie denkt hierbij niet alleen aan personen met een motorische beperking: ook mensen met specifieke noden zoals voedselallergie vinden op deze website nuttige informatie. Via de website kan je logies opzoeken per regio of volgens jouw specifieke criteria (vb. rolstoeltoegankelijk of strandrolstoel beschikbaar). De informatie is in verschillende talen beschikbaar, ook in het Nederlands!

Parkeerkaart

Hoewel Kroatië sinds 2013 tot de EU toetrad, wordt de blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap er nog niet erkend. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Maar voorlopig is het nog wachten op de toepassing van deze regel in Kroatië. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels.

Regio's en steden

Zagreb update.

Pristupačni Zagreb (Toegankelijk Zagreb) is een databank van de hoofdstedelijke toeristische dienst, beschikbaar als website en als app (via de Google Play store). De link opent standaard in het Kroatisch, de Engelse taalkeuze vind je op de startpagina in de rechterbovenhoek. De site vermeldt mogelijke obstakels aan de ingang en binnen in het gebouw, samen met foto’s, contactinfo en een stratenplan.

Reisorganisatie

Dialyse

Wil je als dialysepatiënt genieten van een onbezorgde vakantie in Kroatië? Neem dan eens een kijkje op www.corendoncare.com. Corendon Dialysereizen heeft sinds 2003 ervaring met deze specialisatie. Ook wie andere toegankelijkheidsvragen heeft, kan hier terecht voor een vakantie op maat.

Meer info over georganiseerd reizen krijg je hier.

Hoe vond jij het in Kroatië? Heb je tips voor reizigers met een beperking? Laat het weten.