Met de bus doorheen Tenerife (Spanje)

Los Cristianos gezien vanop een boot.

Los Cristianos gezien vanop een boot.

Reisverslagje Tenerife (24-31 aug 2015) door Karmen - Voor deze vakantie heeft de CM een vrijwilliger gezocht om mij de hele week te begeleiden. Ze vonden iemand van mijn leeftijd die net zoals ik graag uitstapjes doet ter plaatse en dit klikte gelukkig goed.
Voor een individuele reis kan je kiezen tussen enkele bestemmingen in binnen- en buitenland en zo koos ik voor Tenerife. De Cm boekt je vluchten met Jetairfly, je hotel en transfer op de bestemming van en naar de luchthaven. Dit was allemaal zeer goed geregeld en halverwege de reis kwam hun correspondent ter plaatse eens informeren of alles in orde was.
De transfer was met Lero. Deze maatschappij is de dienst op Tenerife voor aangepast vervoer en voor verhuur van hulpmiddelen. Lero is in hetzelfde gebouw van ons hotel gevestigd.
Het hotel, Mar y Sol, is volledig rolstoeltoegankelijk. Aan de receptie spreken ze zelfs Nederlands en aan het ontbijt zit ook altijd een vrouw die ook Nederlands kan die je kan vragen als je nog extra hulp of hulpmiddelen nodig hebt. Toeristische info vraag je best aan de receptie. Het hotel is heel goed gelegen. Het ligt in Los Cristianos, op wandelafstand van de zee en het grote busstation, waar je bussen kan nemen naar overal op het eiland. Wel 2 nadelen aan het hotel: enkel wifi in de superwarme bibliotheek en geen airco in het hotel. Het is warm om te slapen. Het hotel huurt een stukje strand die ze toegankelijk gemaakt hebben. Ikzelf ben daar niet geweest, maar vraag gerust info aan de receptie.

Op dag 1 waren we rond 18u in het hotel en hebben we nog enkel een wandelingetje gemaakt op de boulevard van Los Cristianos.
Dag 2 hebben we heel ver gewandeld van Los Cristianos over Playa de las Americas tot Costa Adeje, bijna de hele tijd langs de zee op de boulevard.
Dag 3 namen we de bus (110 rijdt rechtstreeks, 111 heeft meer stops) tot in de hoofdstad Santa Cruz en na deze stad verkend te hebben, namen we nog de tram tot Laguna, heel fijn stadje! Op de tram was er een duidelijk spraaksysteem voor de haltes en elke keer als de deuren open gingen, zei het systeem de bestemming van de tram. In het busstation van Santa Cruz lagen heel veel gidslijnen voor blinde personen.
Dag 4 een rustige dag in Los Cristianos met een boottocht op een houten boot tussen de walvissen. Deze waren zo dichtbij dat ik ze kon horen boven komen en blazen/ ademen.
Dag 5 gingen we naar het Nationaal Park van de Teide. Er is maar 1 bus (lijn 342) heen en 1 bus terug. We zijn afgestapt aan de Teleferico (kabelbaan) op 1500 m hoogte. Enkel de begeleider moest betalen voor de kabelbaan, ik niet. Eenmaal boven, op 3500 m hoogte kan je nog een weg afleggen langs een moeilijk oneffen padje met veel moeilijke trappen. Als je avontuurlijk bent en je kent je begeleider heel goed dan is dit een belevenis. Ben je echter niet zo'n held, laat je begeleider dat dan even alleen doen. Door de hoogte krijg je het sowieso wat rapper benauwd.
Dag 6 reden we met de bus (lijn 111) naar het plaatsje Candelaria. Tegenover de zee staat een hele mooie basiliek en aan de rand voor de zee staan 9 grote beelden van de Guanches. Het is ook heel fijn om in de straatjes te dwalen. Deze liggen wel allemaal op een heuvel, dus een rolstoeler kan een goeie duwer gebruiken. Dit was het mooiste stadje dat we deze week gezien hebben. Dit is ook nog niet overtoeristisch zoals het Zuiden.
Dag 7 en dag 8 (was nog half dagje voor we naar het vliegtuig moesten) waren rustig in Los Cristianos met de nodige terrasjes.

Ik vond Tenerife over het algemeen goedkoper voor eten, drinken, ijsjes, cocktails dan bij ons. De bootocht was €20 p.p. Voor 2u, maar het was de moeite. Enkel de Teleferico (en ook het eten en drinken) was duur op de Teide. €27 p.p. voor de kabelbaan.
Alle lijnbussen op het eiland kan je makkelijk opzoeken op titsa.com. Als je de folder met alle bussen downloadt staat er bij op welke uren het een rolstoeltoegankelijke bus is. (Voor het tijdstip staat een rolstoelsymbooltje)

Een heuvelachtig straatje in Candelaria.

Een heuvelachtig straatje in Candelaria.

Hobbelig wandelpad in het natuurpark van de Teide.

De top van de Teide vanop 3500 m hoogte.

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)