Het mooie rustige Lanzarote

Promenade in Puerto del Carmen

 

 

Geschreven door Karmen - Afgelopen week heb ik gereisd naar 'mijn haven', Puerto del Carmen op het mooie eiland Lanzarote. Op acht dagen heb ik veel bezocht en natuurlijk ook volop van het mooie weer en het goeie leven genoten! Het was overal vrij rustig.

Bij de dienst Blijven Reizen van de CM heb ik naar een begeleider gevraagd om mee op reis te gaan. Zij brachten me in contact met een actieve zorgzame dame waar het gelukkig mee klikt. Ik heb iemand nodig die naast genieten ook vaak uitstappen wil doen, want dit is de reisstijl waar ik het meest van hou.

De CM regelde voor mij de vluchten, de transfer in Lanzarote en mijn hotel. Dit was allemaal perfect in orde. Ikzelf zorgde voor de invulling van de reis. Ik had vooraf heel veel op internet gelezen (je vindt veel verzameld op www.allesoverlanzarote.nl) en wist goed in welk plaatsje wat te zien was. Zo had ik een verlanglijstje in mijn hoofd en ik moet zeggen dat ik meer gezien heb dan verwacht wat zeer fijn is. Ik wou vooraf geen programma dag per dag. Ik wil dat er ruimte is om samen terplaatse te bekijken waar we welke dag zin in hebben.

Wat heb ik uiteindelijk gedaan?

- Dag 1: in namiddag gevlogen van Brussels Airport naar Arrecife. Na aankomst rond 6u in het hotel nog rustig iets gaan eten.

- Dag 2: grote wandeling langs de promenade van Puerto del Carmen. Wij zaten helemaal in het begin naast de luchthaven, maar de promenade is zeker 8 km lang. We zijn net niet tot het einde geraakt. Onderweg hebben we info verzameld over de huur van een tandem of busuitstappen. Het is een zeer fijne promenade, heel effen aangelegd, maar niet helemaal vlak. Te voet merk je dat niet, maar per fiets wel. :)

- Dag 3:  vrijdag hebben we een busuitstap gemaakt, waar ik heel tevreden over ben. Het was maar €33 p.p. en je deed ongeveer van 10 tot 17u alle hoogtepunten van het Zuidrlijke deel van Lanzarote. We reden via de plaatsjes Uga en Yaiza tot het Timanfaya Nationaal Park. Daar kan je eerst optioneel (voor €6) een kamelenrit doen. Dit vond ik een hele fijne ervaring. De man van bij de dromedarissen kon enkel Spaans maar hij hielp me supergoed in het zitje en legde mijn handen op het handvat aan de bult en op de leuning van mijn zitje, zorgde dat mijn voeten goed stonden enz. Achteraf hielp hij ook weer super om weer bij mijn reisgenoot te komen. Daarna zagen we de 3 experimenten van vulkanische warmte en deden we de bustoer doorheen het Nationaal Park. De volgende stop was in het wijngebied La Geria met proevertje uiteraard. Na de lunch in Yaiza (lunch niet inbegrepen) gingen we naar El Golfo met het bekende groene meer in een vulkaankrater langs de kust. Het pad naar het meer is niet verhard. Voor mij was het goed te doen, voor rolstoelers kan ik dit niet inschatten of het met hulp lukt. We zijn ook nog iets verder aan Lis Hervideros gestopt waar je ziet hoe lava en de zee samenkomen en een grillige kustlijn vormen. Langs het grote pad aan de parking kan je al veel zien. Verder zijn nog paadjes aangelegd die heel smal zijn en niet simpel zijn als je niet ziet. Het zeewater kan je goed horen slaan tegen de lavarotsen. Een hele geslaagde daguitstap!

- Dag 4: hebben we een tandem gehuurd en hebben we langs de luchthaven en het prachtige plaatsje Playa Honda naar Arrecife gefietst. Zoals eerder gezegd veel valsplat dus zwaarder dan je denkt, maar een heel fijn fietspad langs de promenades en de landingsbaan van de luchthaven. In Playa Honda hoor je vooral Spaans en kan je iets lokaals eten. Dit plaatsje is weinig toeristisch, maar ik vond het superfijn vertoeven.

- Dag 5: dagje hoofdstad Arrecife. We gingen met het openbaar vervoer naar Arrecife. De bushalte het dichtst bij ons hotel heet Matagorda. Je hebt om het halfuur een bus naar Arrecife. We wandelden langs de promenade, de lange pier met het kasteel San Gabriel en rond de stadslagune Charco de San Ginés. Arrecife is klein, maar gezellig. Zeker op een terras langs de stadslagune.

- Dag 6: rustig dagje in Puerto del Carmen.

- Dag 7: bezoek aan het stadje Teguise. Omdat we per bus moesten overstappen in Arrecife, de haltes vaak buiten de stadscentra liggen en de buschauffeurs enkel Spaans spreken, namen we een taxi. Deze zijn niet duur in vergelijking met Vlaanderen. Het is ongeveer €1 per km en bij een taxistopplaats staat een bord met alle prijzen van stad naar stad. Voor verrassingen kom je dus niet te staan. Achter ons hotel was de taxistopplaats Matagorda en we betaalden €25 naar Teguise die op 24 km afstand ligt. Teguise was de eerste hoofdstad voor Arrecife. Ik vind het een zeer gezellig charmant stadje. Leuk om eens door te dwalen, een terrasje te doen en te snuisteren in de handwerkwinkeltjes.

- Dag 8: kort genieten van de laatste uren Lanzarote en de vlucht terug.

Ons hotel was Nautilus. Dit hotel is helemaal rolstoeltoegankelijk. 47 appartementen zijn aangepast met ruime badkamer waar een toilet is met 2 steunbeugels, een inloopdouche met klapstoeltje en een onderrijdbare lavabo. Wij hadden een appartementje met 2 slaapkamers. Vooral in de kamer met twee enkele bedden is veel circulatieruimte. Er is enkel ontbijtbuffet en een take away met paar gerechtjes. Er zijn verschillende restaurantjes op wandelafstand en de promenade is via vlakke wandelpaden te bereiken. Ik vond het een heel goed hotel met goeie ligging. Het is er heel rustig.
Aan de promenade zijn 2 restaurantjes met een helling te bereiken. Ze hebben jammer genoeg geen toegankelijk toilet. Sirocco en Paradise. Beide met een heel uitgebreide kaart van pizza, pasta, vis en vleesgerechten en echt niet duur. Ook cocktails en lekkere dessertjes. De kaart is in het Nederlands verkrijgbaar met wat vertaalfoutjes.

Arrecife
BBQ op vulkanische warmte
Wijngebied La Geria
El Golfo waar de zee en lava elkaar raken
Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
5
Gemiddeld: 5 (1 stem)