De Efteling - een sprookje! (Nederland)

Bootjes op de parkvijver met erboven de pagode.

Geschreven door Karmen - Ik ben een grote fan van De Efteling en ben dus al vaak voor 1 of 2 dagen geweest. Met het openbaar vervoer is het jammer genoeg een ganse onderneming. Vandaar dat ik vaak voor 2 dagen kies. Eerst moet je sporen naar Antwerpen Berchem. Dan trein naar Turnhout, dan bus naar Tilburg en dan bus naar Efteling. Eenmaal in het park, kan je volop genieten!

In het entreegebouw kan je voor je binnen gaat helemaal links een briefje halen voor personen met een handicap. Je mag dan bij bijna alle attracties binnen langs een aparte ingang. De Efteling ziet dit niet als voorrangsregel, maar wil zorgen dat je comfortabeler kan wachten. In praktijk win je ook vaak veel tijd. Je krijgt een foldertje mee met per attractie het aantal personen die met je mee mogen en de locatie van de speciale ingang.

Jammer genoeg mogen mensen met een handicap niet in Droomvlucht, omdat ze dit niet kunnen stilzetten, en niet in Villa Volta. Daar kan je als het lukt wel gewoon aanschuiven. Bij Villa Volta valt dit mee, maar bij Droomvlucht is het vaak 1u aanschuiven en moet je ook snel zijn om in te stappen. Alle personeel aan de attracties zijn allemaal wel heel vriendelijk.

Python bij avond. De baan is helemaal verlicht.

 

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)