Cuba op eigen tempo

Oldtimer in Cubaans straatje

 

Geschreven door Dirk - Gezien de handicap nog enige mobiliteit toelaat maar alles op een eigen ritme dient te gebeuren werd gezocht naar een geschikte formule om de voornaamste steden/natuur van Cuba te kunnen bezoeken. Dit werd gevonden in een individuele rondreis met privé-chauffeur en privé-gids aangeboden door Jetair/TUI : rondreis Cuba Libre. Dit is enorm meegevallen en direct voor herhaling vatbaar.

's Morgens werd, in tegenstelling met een busreis, op eigen ritme vertrokken. Bij bezoek van de voornaamste plaatsen werden we steeds ter plaatse afgezet om na een "kleine en haalbare" afstand met alle uitleg van onze gids verderop opgepikt te worden door onze privé-chauffeur waardoor overbodige stappen werden vermeden. Na elk bezoek werden we vroeg genoeg in een lokaal hotel afgezet en soms zelfs tot onze eigen kamer gebracht zodat we de nodige rust hadden.

Tot slot nog vermelden dat de auto die ons rondreed volgens de gids ook uitgerust kan worden met voorzieningen voor een rolwagen. Wij hebben alvast ten volle genoten. Cuba met zijn cultuur, natuur en vriendelijke, behulpzame mensen zijn echt een aanrader.

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
5
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)